KSC DiANo na 24. smotri mode u Kotoru

KSC DiANo učestvovaće 28. avgusta na 24.smorti mode u Kotoru pod nazivom “Umijetnost i moda”.

Fabrika organizuje ovogodišnje specijalno izdanje, 24. Internacionalnu smotru “Umjetnost & moda samo jedno veče”, a, dobili su podršku i hotela “Huma”.

“Program u formi performansa koji je kombinacija umjetnosti i mode će se odvijati isto veče na dvije lokacije hotela “Huma”, od kojih će jedna biti na plaži, a centralnom temom ćemo se pridružiti obilježavanju 700 godišnjice od smrti Dantea Aligijerija. Tih dana, centralna proslava će se održavati u Raveni sa festivalom u kome glavnu ulogu ima Sergei Polunin, najveći svjetski baletan, koji je učestvovao na smotri prije dvije godine”, ističu organizatori.

Program koji će se odvijati na plaži obuhvata perfromans Zinaide&Lottaine, inspirisan Jelenom Trojanskom, u okviru koga će biti predstavljena prva kolekcija italijanskog kreatora visokemode Itala Marseglie, uz učešće manekena, igrača studija “Diano” iz Herceg Novog, a u ulozi naratora će se naći glumica Sanja Jovićević.

Drugi dio programa je na obližnjoj lokaciji hotela “Huma”, posvećen Danteu, sa dvije scene inspirisane “Božnstvenom komedijom”, uz učešće manekena i igrača studija “Diano” koji će nositi drugu kolekciju Itala Marseglia, sa Sanjom Jovićević u aktivnoj ulozi performansa. Reditelj kompletnog programa je Rosano Đuipa.

No items found.