Mimosa Dance Festival: Banjalučani odnijeli titulu najboljih!

U Herceg Novom, tačnije u prelijepoj dvorani Park, 16. marta se po treći put održao– Mimosa Dance Festival.

Ovaj festival nije samo pružio priliku publici da uživa u raskošnom plesnom talentu, već je bio i platforma na kojoj su se takmičari iz šest različitih zemalja nadmetali u umijeću plesa. Sa više od 750 takmičara koji su dolazili iz Crne Gore, Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Sjeverne Makedonije i Slovenije, dvorana je pulsirala energijom i strašću za plesom tokom cijelog dana. Ova raznolikost učesnika je donijela bogatstvo različitih plesnih stilova i tehnika na jednom mjestu, čineći Mimosa Dance Festival nezaboravnim iskustvom za sve posjetioce.

Takmičari su se nadmetali u čak 15 različitih kategorija, pružajući publici širok spektar plesnih izraza. Od klasičnih baletskih pokreta do savremenih hip-hop rutina, svaka kategorija je imala svoj jedinstveni šarm i ljepotu. Publika je imala privilegiju da svjedoči vrhunskoj izvedbi i strasti koju su takmičari unijeli na scenu.

Vrhunac festivala bio je Gala Veče, gdje se 10 najboljih koreografija takmičilo za prestižnu titulu pobjednika, a koreografije je ocijenjivao stručni žiri u sastavu Ana Geznić, Željka Banović i Miloš Rabrenović, dok su im se pridružili i naši partneri ispred Opštine Herceg Novi Mirko Mustur, odnosno Milja Vitorović ispred Turističke Organizacije Herceg Novi.

Za najbolju koreografiju ovogodišnjeg festivala, proglašena je "King of Broadway" - City Jazz kluba iz Banja Luke, dok je drugo mjesto zauzela koreografija "Čekajući Godoa" - KSC DiANa, a treće "Sun" Art Centra.

Mimosa Dance Festival je ponovo pokazao da nije samo puko takmičenje, već i prilika za povezivanje ljubitelja plesa iz različitih dijelova svijeta. Kroz ovu manifestaciju, ples je postao jezik koji prevazilazi granice i spaja ljude različitih kultura i tradicija. Dvorana Park je bila poprište ne samo za plesne izvedbe, već i za stvaranje nezaboravnih uspomena i prijateljstava.

Naredni Mimosa Dance Festival već se s nestrpljenjem iščekuje, jer je ova manifestacija postala nezaobilazni događaj u svijetu plesa, gdje se slavi ljubav prema umjetnosti i talentu mladih plesača iz cijelog regiona.

No items found.