Održan II Mimosa Dance Festival

II Mimosa Dance Festival održan je u dvorani "Park" 11.03 u koprodukciji KSC DiANa.

Na koncertu su učestvovali brojni klubovi iz Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine i Sjeverne Makedonije, koji su se predstavili publici sa 82 koreografije. Publika je imala priliku da uživa u dvadesetak kategorija plesnih stilova, od savremenog, klasičnog i jazz baleta, do latino, hip hopa, mažoret plesa, disco i showdance-a, a nastupili su učesnici uzrasta od 5 godina do starijih od 20 godina.

12 najboljih se potom takmičilo u gala večeri, gdje su se birale tri najbolje koreografije.

KSC DiANo se u gala večeri plasirao sa dvije koreografije, od kojih je "Higher" nagrađena I mjestom, dok je "Traveller" osvojio III mjesto.

“Pokazalo se da možemo bolje i jače, jer smo ove godine uveli i neke nove elemente, kao što je gala veče, novčane nagrade i plesno veče u Gradskoj kafani. To su bili eksperimenti za koje se pokazalo da treba da se nastave zato što postoje ljudi koji to žele da vide. Naš grad voli ples, podržava ga i u ovom gradu treba da živi ples u bilo kom obliku”, rekla je Antonija Novoselac, direktorka KSC DiANa. Ona je napomenula i da je “Mimosa dance festival” dio programa Praznika mimoze, kako mu i ime kaže, a ideja je da se održava vikend nakon ceremonije zatvaranja najveće novske fešte, kako bi produžili trajanje festivalske atmosfere u gradu.

Odluke o plasmanu na gala veče, a potom i o nagradama, donio je stručni žiri predvođen jednim od najvećih regionalnih imena, doktorom plesa Vlatkom Pavlevskim iz Sjeverne Makedonije, a u čijem sastavu su bile priznate sudije: Tanja Dukić Cičić iz Bosne i Hercegovine, Anea Genzić iz Hrvatske, Kristijan Bogdanović iz Srbije, Jasmina Rešetar, Avletina Kapusta, Vojin Zarić, Nina Dragiš, Mia Rakočević i Miloš Rabrenović iz Crne Gore. Supervizor takmičenja bio je Jovica Nikolić iz Udruženja Udruženje plesnih umjetnika i stvaralaca Crne Gore.

No items found.